снимка: БНТВременно затопляне предстои още утре. Максималните температури ще бъдат между 24

...
снимка: БНТВременно затопляне предстои още утре. Максималните температури ще бъдат между 24
Коментари Харесай

Затопляне от събота

снимка: Българска национална телевизия

Временно затопляне предстои още на следващия ден. Максималните температури ще бъдат сред 24 и 29 градуса, в София - към 25°. Ще духа слаб югоизточен вятър. Ще бъде най-вече слънчево, с краткотрайни нараствания на облачността.

И на морския бряг ще доминира слънчево време. Вятърът ще е слаб до сдържан от югоизток. Максималните температури ще бъдат сред 22 и 25 градуса. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде едва, предава Българска национална телевизия.

Предимно слънчево ще бъде и в планините. Ще духа до сдържан северозападен вятър. Температурите едва ще се покачат и оптималните в курортите ще са от 12° на Алеко, 16-17° в Боровец и Пампорово до 23° В Банско.

По-често облачно, относително студено и с интензивни превалявания от дъжд ще бъде времето в по-голямата част от Източна Европа. Валежи, съпроводени от гръмотевици, ще има в следобедните часове в региона на Алпите, в Италия и Южна Франция. Затопляне и слънчево време се чакат на Пиренейския полуостров, Западното Средиземноморие, както и на Балканите.

У нас, в неделя и понеделник облачността ще е по-често забележителна. Ще има и превалявания - основно в Южна България, само че в събота - и по Черноморието.

Ще стартира захлаждане, по значително в понеделник, когато оптималните температури ще бъдат сред 20 и 25 градуса. В Източна България ще бъде и доста прохладно. Сравнително хладно ще бъде и във вторник и сряда, когато ще превали единствено на изолирани места в югоизточните региони, а през втория ден и краткотрайно мощният североизточен вятър ще отслабне.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР